keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Ihana sää!

Tuo sää on houkutellut meidät moneen otteeseen ulos pellolle riehumaan! Koirat nauttii ja riekkuu toistensa korvasta, juoksee ympäri peltoa :D Kamera tarttui mukaan ja tulihan niitä kuvia rapiat 300 :) Tässä muutama otos --> Nauttikaa! xD














Meidän blogista on tullut kauhean valokuva-aiheinen, mutta jos se ei teitä haittaa niin laittelen kuvia tulemaan ihan reippaasti tulevaisuudessakin! :) Mutta tänään vielä agilitytreenit ja sitten hölläillään loppupäivä :--) Hola!

maanantai 27. helmikuuta 2012

Your Turn

Nyt kun teitä lukijoita on jo 18 :o Olisi teidän vuoro lähetellä kysymyksiä, aiheesta riippumatta! Se mikä teidän mieltä askarruttaa, niin kommenttia tulemaan ja yritän jossain vaiheessa vastailla niihin parhaani mukaan :) Kysymyksiä esim. koirista, cavaliereista, harrastuksista ymsyms. Kaikesta maan ja taivaan väliltä! :) Kysymyksiä siis tulemaan näillä näppäimillä! Tähän loppuun teitä viihdyttämään tällainen syksyn perukoilta otettu kuva :'D Älkää kysykö, mitä tässä tapahtuu, koska en itekkää tiedä!

perjantai 24. helmikuuta 2012

Eläinlääkärillä

Taiston kanssa oltiin tänään silmä-, polvi- ja sydäntarkastuksissa. Polvet 0/0 ja sydän ok, eli ei siis sivuääniä. Silmät muuten ok, mutta muutama MRD poimu löytyi. Ja teille, jotka ette siis tiedä mikä MRD on, niin teille hetkenpäästä selitys, tietämättömät! No ei vaiskaan, ette te mitään tietämättömiä ole, kun en itsekkään tiennyt MRD:stä ennemmin kun se omalle kohdalle sattui tulemaan! Mistään vakavasta ei siis ole kysymys :)

RD (retinan dysplasia eli verkkokalvon synnynnäinen kehityshäiriö) jaetaan kolmeen muotoon, multifokaaliin (MRD, Taistolla!!), geografiseen (GRD) ja totaaliseen (TRD). MRD:ssa verkkokalvolla näkyy yksittäisiä poimuja, jotka syntyvät verkkokalvon paikallisen virhekehityksen seurauksena. Poimujen määrä voi vaihdella. MRD ei vaikuta näkökykyyn. GRD:ssa verkkokalvo on väärin kehittynyt laajemmalla alueella, mikä voi vaikuttaa koiran näkökykyyn ja TRD:ssa verkkokalvo on kokonaan irtautunut, mikä aiheuttaa silmän täydellisen sokeuden. MRD-muutokset eivät pahene iän myötä, vaan saattavat pikemminkin osittain hävitä näkyvistä vanhemmiten. GRD:aan saattaa iän myötä liittyä paikallista verkkokalvon rappeumaa muutoksen alueella. Useilla roduilla RD:n on todettu periytyvän väistyvästi. Eri RD-muotojen välistä geneettistä yhteyttä ei tunneta.

Eli ei siis vaikuta koiran näkökykyyn tai ei mitenkään muuten haittaa koiraa. Muutakuin silloin jos jalostukseen meinaa käyttää, täytyy etsiä narttu jolla ei ole MRD:tä, ettei sairaus periydy ja tule pahemmaksi! Tässä teille tietopläjäys :D